0-24  ›  +36 30 929 7006

Betörés utáni helyreállítás

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

A legtöbb ügyfelünk sajnos betörés után hív bennünket. Egyre többen élnek betörésből, így a „nagy számok törvénye” alapján egyszer minden lakás sorra fog kerülni, ahová gyorsan be lehet menni.

Az alábbiakban összeszedtük a betörés utáni helyreállítással kapcsolatos szolgáltatásainkat, egy-két betörésvédelmi tanáccsal fűszerezve azt. Konkrét esetekkel, képekkel is illusztráljuk az egyes lehetőségeket. Ahol tudtunk, árat is feltüntettünk, hogy fel tudjon készülni a várható költségekre.

Betörés utáni helyreállítás szolgáltatásaink

Betörtek, a zárak nyitásával9 800 – 15 800 Ft-ig

Amennyiben roncsolásos technikával nyitották ki az adott zárat (a zárbetét eltörésével, a zárbetét megfúrásával, a bevéső-zár megfúrásával…), úgy új zárak beszerelésével ismét használható lesz az ajtó.
Amennyiben roncsolás nélküli technikát alkalmaztak, úgy szintén csak új zárra van szükség (a régit a helyszínelők elkérik) és már használható is tovább az ajtó.

Ez a szakmánk legérdekesebb területe. Látni a betörők fejlődését, a jellemző betörési módszereket, azok ismétlődését egy-egy környéken. Sok „nagyvonalú” ingatlantulajdonostól hallottuk: „Áh, minden ajtón be lehet menni!”. Ebben mindenki mindig egyetért, de a lényegről már nem esik szó: Persze, hogy minden zárat ki lehet nyitni! Csak nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mekkora zajjal!
Szerényebb pénztárcával rendelkező ügyfeleinknek úgy erősítjük meg az ajtaját, hogy legalább a szomszédokénál jobb legyen. Ez csúnyán hangzik, de eredményes: A szomszédhoz előbb fognak bemenni! Ha valaki a legolcsóbb használható betörésvédelmi tanácsot kéri, akkor ezt szoktuk mondani.
Amennyiben meg tudják fizetni a komolyabb zárakat, úgy nem a szomszédhoz igazodunk, hanem az egyes nyitási technikák ellen fogunk védekezni. Egy bizonyos szint után, a nyitáshoz szükséges idő és zaj miatt nem fog kockáztatni a betörő, hanem keres egy másik ajtót. (A célzott betörésekkel természetesen más a helyzet, de lakossági szinten – jelen platformon – ezzel nem foglalkozunk.)

Betörtek a faszerkezetű ajtó befeszítésével15 800 Ft-tól

Hiába a jó zárbetét, ha az ajtót zárva tartó reteszek (nyelvek) kicsik. Pláne, ha azok forgácslap csavarral rögzített ellendarabokban kapaszkodnak. Amennyiben befeszítenek egy faajtót, jó eséllyel lesz szükségük a zárszerelő mellett asztalosra is. Jobb esetben csak a tok sérül, rosszabb esetben az ajtószárny is. Ilyen esetben az asztalosunk – az előre gyártott félkész alkatrészek segítségével - elvégzi a sérült tokrész kivágását, pótlását, majd beszereli a zárakat, ellendarabokat. Ha megsérült a szárny is, akkor még több munkára lesz szükség. Fontos hangsúlyozni, hogy ezekkel a munkákkal csak a régi állapot lesz helyreállítva! A betörésvédelem csak ezek után kezdődhet.

Betörtek a rács, vagy acélajtó rongálásával12 800 Ft-tól

Hiába kapaszkodnak a reteszek (nyelvek) fém tokban, ha azok kis felületen kapaszkodnak. Könnyen kifordulhatnak, kitörhetnek a helyükről. Van akkora erőkar (pajszer), amivel könnyedén ki lehet feszíteni egy ajtórácsot. Ha van két pajszer, vagy ék, akkor egy olcsóbb acélszerkezetű biztonsági ajtó sem fog ellenállni sokáig. Ilyen esetben elvégezzük az ajtószerkezet egyengetését, majd az új zárak beszerelését. Amennyiben hallgat ránk az Ügyfél, úgy át is alakítjuk a rácsot (inkább műhelymunka). Olyan Mottura többpontos zárat szerelünk be, ami sokkal jobban ellenáll a feszítésnek. Ha szükséges, újra is pántoljuk az ajtórácsot azért, hogy a szárny és tok közötti hézag 6-8 mm-nél véletlenül se legyen nagyobb.

Helyszíni lakatosmunkák12 800 Ft-tól

Biztonságtechnikai termékek gyártása

Lakatosipari termékek gyártása

Alumínium és acéltermékek felületkezelése